Home Staging

Home Staging, is de kunst om een huis zo optimaal mogelijk te presenteren zodat het aantrekkelijk is voor toekomstige huurders of kopers. Het is de kunst om een huis mooi en uitnodigend te maken voor een groot publiek.
Het verhoogt de marktwaarde en bevordert een snelle verkoop voor een goede prijs. Home Staging is in opkomst in Nederland maar is al een bekend fenomeen in Landen als Canada, de Verenigde Staten en Europese landen als Zweden, Italiƫ, Frankrijk, Portugal en Spanje.
Wanneer je lang in een huis woont is het moeilijk om als eigenaar oog te hebben voor de mogelijkheden van het huis en de punten die verbeterd kunnen worden. De ruimte, het licht, de indeling..het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar de blik van de professionele Home Stager helpt de mooiste kenmerken van het huis te (her)ontdekken en deze te benadrukken. Kleine aanpassingen in de ruimtes, ander kleurgebruik, belichting en aandacht voor details zorgen voor grote resultaten.
De Home Stager zal andere keuzes maken dan een interieur ontwerper; de Home Stager zal het huis eerder neutraal maken dan specifiek van stijl. Het gaat erom het huis aantrekkelijk te maken voor zoveel mogelijk kopers. Beter een mooi tijdloos karakter dan te individueel en persoonlijk. Dit is een prachtige uitdaging voor Home Stager Francesca Poggi.